Hallo, ik ben Anouk.

Psychodramatherapeut, relatietherapeut, systemisch kijker en rouwtherapeut.

Voor als je no-nonsense begeleiding wilt voor je  persoonlijke ontwikkeling.
Door persoonlijke oefeningen en een praktische aanpak op zoek naar je krachten en valkuilen. Ervaren is weten. Weinig stil zitten, maar wel stil staan bij wie je bent en waar je naartoe wilt.  Altijd onderzoekend naar wat je drijft en wat je tegenhoudt om in het licht te gaan staan.

Al zolang ik me kan herinneren leer ik graag mensen echt kennen en  houd ik me in mijn werk bezig met mensen zichzelf te laten ontdekken en (waar nodig) te helpen verbinden met zichzelf en de mensen om hen heen. De puzzel, de ontbrekende stukjes, de stukjes die op de verkeerde plek zijn komen te liggen, loslaten, vasthouden, nieuwe plek geven..

Na mijn studie dramatherapie en psychodrama, ben ik me verder gaan specialiseren in relatietherapie, rouwtherapie, voice-dialogue, systemisch werk, EFT, NLP, lifecoaching en  meer. Ik werk met de thema's verbinding en "joie de vivre", oftewel 'levensplezier', maar ook rouw en boosheid. Licht en donker, het hoort bij elkaar. Ik werk zowel binnen als buiten. Naast elkaar lopend en gebruik makend van de ruimte die er is.

Wat het belangrijkste is: ik ben benieuwd naar jou, naar jullie, wat jou jou maakt, waar je van gaat kwispelen en waar je je energie juist kwijt raakt. Mijn werkwijze is respectvol confronterend en met een lach. Het moment dat het kwartje bij je valt, jezelf en elkaar beter begrijpt en met compassie en kracht naar elkaar kan kijken, dat is waar ik het voor doe. 

Als je met een knipoog naar jezelf en jullie patronen kan kijken, dan kan je alles onder ogen zien  en wordt kijken weer zien.


Meestal werk ik in mijn praktijk in Leusden. Daarnaast werk ik ook buiten, naast elkaar lopend en gebruik makend van de ruimte die er is. Stilstaan en beweging.

In Amersfoort, Leusden, Schiermonnikoog of Zutphen.


Werk: 

Sinds 1999 werk ik als psychodramatherapeut. Ik ben begonnen in een psychotherapeutische kliniek en sinds 2008 ook in mijn eigen praktijk. Sinds 2013 heb ik me verdiept in systemisch werken/familieopstellingen en sinds 2015 als relatie- en rouwtherapeut.

Naast mijn praktijk werk ik als relatietherapeut en systemisch opsteller bij de academie voor systemisch werk, als trainer en therapeut voor samengestelde gezinnen en stiefvaders/-moeders bij de stiefacademie Nederland en heb ik de escaperoom voor stellen.

Hiernaast ben ik moeder en stief, partner en werk ik als vrijwilliger bij Het Toon Hermanshuis (een plek voor mensen die te maken hebben met kanker en rouw), Humanitas en Coach4You.

Specialisaties:

- Relatietherapie,

- EFT, 

- Familieopstellingen,

- Psychodrama,

- Rouwbegeleiding,

- Schemagerichte-                               therapie,

- Voice Dialogue,

- Dramatherapie,

- Wandelcoaching,

- Verhouding tot geld.

Opleiding:

Na mijn studie dramatherapie en psychodrama, ben ik me verder gaan specialiseren in relatietherapie, rouwtherapie, voice-dialogue, systemisch werk, EFT, NLP, lifecoaching en  meer.

Toen ik zelf in zwaar weer terecht kwam in mijn leven, zocht ik naar een plek waar ik mezelf weer kon vinden. Zo vast als ik zat in de zorg voor de kinderen, een achtbaan van ambities, huishouden en gedoe. Ook in mijn relatie: we zaten vast in ons eigen en elkaars onvermogen om elkaar weer te vinden.


Wat andere over mij zeggen

" Een prachtige serie coachingsgesprekken gehad met Anouk. Ik heb er veel aan gehad. Een fijn mens en goed in haar vak. Effectief waren haar scherpte, de inzet van ‘werkvormen’ en ze durfde te confronteren als dat nodig en zinvol was." 

G.

" Op een idyllische en rustgevende plek heeft Anouk haar praktijk. Zodra je binnenkomt voelt het fijn en laat ze je goed nadenken over waarom je bent gekomen. Ze stelt open vragen die je jezelf misschien ook wel eens gesteld hebt, maar gaat dan nog een tandje dieper om zo tot de kern te kunnen komen.  

Op een prettige manier laat ze je goed kijken naar jezelf en de acties die je onderneemt. Soms schuurt het, maar dat geeft uiteindelijk glans. Het fijne is dat ze je ook inzicht geeft in wie zij is en wat haar beweegt. Niet zoveel dat het om haar draait, maar juist ondersteunend. En het geeft een vertrouwd gevoel dat je niet alleen aan het ventileren bent, maar dat je een mens tegenover je hebt zitten waarmee je een vertrouwensband kan opbouwen.

Ik zou haar zeker aan iedereen aanraden die op zoek is naar een goede coach die haar vak verstaat. Geen onnodig gedraal of spelletjes. Anouk kan je helpen inzicht te krijgen en met verschillende brillen naar de situatie te kijken. " 

S.


Mijn opleidingen

 • EFT Houd Me Vast
 • EFT Verdieping
 • Systemisch werk, Academie Systemisch Mensenwerk
 • Rouwtherapie, IPSO
 • Kanker in het gezin, IPSO
 • Kanker in je relatie, IPSO
 • Als een van je ouders kanker heeft, IPSO
 • EFT
 • Relatietherapie, Phoenix
 • ACT
 • TA
 • NLP, Phoenix
 • Systemisch werken, Phoenix
 • Schematherapie, Rino
 • Schematherapie, Altrecht
 • Groepsdynamica, Altrecht
 • Psychopathologie voor vaktherapeuten, Rino Amsterdam
 • Lifecoaching voor professionals, Atma Instituut
 • Psychodrama, Lex Mulder
 • Creatieve Therapie, medium Drama, Hogeschool van Utrecht
 • Vrije Hogeschool
 • Thorbecke Scholengemeenschap

meerdere workshops en dagen ter inspiratie en verdieping van kennis en kunde.


Ik ben aangesloten bij 

Ethische Code

Ik ben deelnemer aan de Ethische Code van Phoenixopleidingen TA/NLP te Utrecht. Dat betekent dat ik werk volgens deze code en hierop aanspreekbaar ben. Ook betekent het dat ik ben verbonden aan een klachtencommissie.